CFE ALEGE UN NOU PREȘEDINTE

Adunarea Generală a CFE a ales un nou consiliu executiv și pe Piergiorgio Valente în calitate de Președinte.

Pe data de 23 septembrie 2016, Adunarea Generală a CFE l-a ales pe Piergiorgio Valente (Italia), în calitate de nou Președinte al CFE pentru un mandat de doi ani, începând de la 1 ianuarie 2017. Acesta va prelua mandatul de la Henk Koller (Țările de jos), care a fost președinte al CFE începând cu anul 2015 și a ales să nu candideze pentru un nou mandat.

Piergiorgio Valente este consultant fiscal certificat și auditor în conformitate cu Legea Italiană, fondator și partener al firmei de avocatură Valente Associati GEB Partners în Milano. A fost președintele Comitetului Fiscal din cadrul CFE și reprezentant în Platforma Comisiei Europeene pentru buna guvernanță în domeniul fiscalității începând cu anul 2013.

La aflarea veștii a mărturisit că este o onoare să fie ales de Adunarea Generală și că așteaptă cu nerăbdare să se ocupe de numeroasele obstacole cu care se confruntă profesia de consultant fiscal. „Vom lucra în ajutorul tuturor organismelor noastre membre în vederea gestionării provocărilor care apar, în special ale celor din BEPS, cruciada împotriva evaziunii artificiale și a digitalizării incipiente. Ne vom asigura că CFE continuă să fie federația superioară asociațiilor de consultanți fiscali din Europa", a adăugat noul Președinte.

De asemenea, fostul Președinte Henk Koller a declarat următoarele: „CFE a fost vocea profesiei de consultant fiscal de peste o jumătate de secol. În tot acest timp am absorbit și ne-am adaptat numeroaselor modificări fiscale și peisajului profesional și sunt foarte bucuros să predau organizația, conștient de problemele cu care se confruntă acum consultanții fiscali, unui nou președinte ce posedă calități excelente și are alături un consiliu mai mult decât capabil să conducă CFE în următoarea decadă. Îmi termin mandatul mândru de CFE și de întreaga activitate deprinsă”.