RO  CONTACT  AJUTOR

ACASA   CONTACT   AJUTOR

Tax & Finance Forum – eveniment online 17, 18 iunie 2020

BusinessMark are plăcerea să vă anunţe organizarea unei noi ediții a Tax & Finance Forum, eveniment online ce va avea loc pe 17, 18 iunie 2020.

Evenimentul este adresat atât companiilor din mediul privat, cât și celor din sectorul public, și va aborda cele mai importante aspecte legislative și fiscale, principalele provocări pentru contribuabilii români și soluții de adaptare la contextul provocat de noul coronavirus.

Vom prezenta și analiza, alături de experți din cele mai importante companii de consultanță, tendințe și politici fiscale în noul context, principalele măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri și perspectiva fiscală, măsuri fiscale cu impact asupra relației angajat-angajator în contextul pandemiei, soluții de îmbunătățire a fluxului de numerar și reducere a costurilor din perspectiva relansării economice, aspecte privind impozitele și taxele - bonificații, amânări la plată, prețurile de transfer și noua ordine globală post COVID-19, modificări ale lanțurilor globale de distribuție (supply chains) și implicațiile prețurilor de transfer la nivelul european și local, raportarea aranjamentelor transfrontaliere în România și cele mai noi practici în controlul documentației de prețuri de transfer.

Evenimentul va include o conferință (17 iunie) și două seminarii de câte două ore (18 iunie), ce vor acoperi subiecte de fiscalitate de interes pentru mediul de afaceri.

Participarea la eveniment echivalează cu 5 ore de pregătire profesională pentru membrii CCF.

Costul de participare pentru consultantii fiscali, membri ai Camerei Consultantilor Fiscali, este cu un discount de 20%.

 

Program Ziua I - conferinta Tax & Finance Forum – 17 iunie

09:30 – 11:30     Sesiunea I

11:30 – 12:00     Pauză

12:00 – 14:00     Sesiunea a II-a           

 

Speakeri:

ANCA MACOVEI, Senior Manager, Servicii fiscale, PwC România

MITEL SPĂTARU, Tax Partner, FiNEXPERT

ALINA ANDREI, Partener, Cabot Transfer Pricing

ALEXANDRU APARASCHIVEI, Partner NNDKP Consultanță Fiscală

IULIAN PANFILOIU, Senior Manager, Servicii fiscale, PwC România

MARIA POPA, Tax Manager, PKF Finconta

ADRIAN SIMIONESCU, Transfer Pricing Partner, TaxWise

NARCISA CHIRILĂ, Tax Manager, PKF Finconta

CRISTIAN HERGHELEGIU CEO Dendrio & VP of Technology Bittnet Group

ADRIAN STĂNESCU, CFO, Bittnet Group

 

Tematică:

 • Tendințe și politici fiscale în noul context. Măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri din România și tratamentul fiscal al acestora
 • Măsuri fiscale cu impact asupra relației angajat-angajator în contextul pandemiei
 • Soluții de îmbunătățire a fluxului de numerar și reducere a costurilor din perspectiva relansării economice
 • Impozite și taxe - bonificații, amânări la plată
 • Prețurile de transfer și noua ordine globală post COVID-19. Modificări ale lanțurilor globale de distribuție (supply chains) și implicațiile prețurilor de transfer la nivelul european și local. Raportare aranjamente transfrontaliere în România. Cele mai noi practici în controlul documentației de prețuri de transfer.
 • Cazuri recente de TVA la Curtea de Justitie a Uniunii Europene
 • TVA – aspecte privind rambursarea, tendințe, deducere, ajustări, interpretări legislative, abordarea ECJ, exemple practice. Schimbări de TVA privind tranzacțiile intracomunitare cu bunuri în contextul aplicării remediilor rapide.
 • Cazuri recente de TVA la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
 • Impactul noului coronavirus asupra companiilor în contextul reducerii sau suspendării activității. Tratament fiscal pentru chirii, penalități, stocuri sau alte costuri.
 • Tratamentul fiscal al donațiilor și sponsorizărilor.
 • Perspective privind inspecțiile fiscale pentru semestrul al II-lea al anului. Care va fi tematica abordată de autorități în controalele fiscale în perioada următoare?

Evenimentul este dedicat: directorilor financiari, directorilor generali, controllerilor financiari, consultanţilor fiscali, directorilor economici, directorilor contabili, auditorilor, expertilor fiscali si contabililor.

 

Program Ziua a II-a - Seminarii Tax & Finance Forum – 18 iunie

09:30-11:30 Seminar 1 – FiNEXPERT

11:30 - 12:00  Pauză

12:00 - 14:00  Seminar 2 – PKF FINCONTA

Seminar 1 – susținut de FiNEXPERT

18 iunie, 09:30-11:30

Modificări fiscale în contextul COVID-19, certitudini și incertitudini

 • Impactul pe termen mediu și lung al măsurilor recent adoptate în sfera impozitării directe și a TVA-ului (i.e bonificații, facilități, scutiri, amânări la plată etc.)
 • Posibile consecințe în perioada următoare, după încheierea stării de urgență, ca efecte ale reducerii și/sau întreruperii activității cum ar fi: costuri angajate anterior pandemiei și anularea acestora, stocuri (depreciate, expirate, degradate), donații vs sponsorizări, active neutilizate, penalități comerciale, creanțe incerte, etc.
 • Incidența practică a măsurilor privind procedura fiscală, între utilitate și „efecte secundare“

Speakeri:

 • ELENA GOGONEAȚĂ, Tax Manager, FiNEXPERT
 • CRISTIANA OPREA, Tax Manager, FiNEXPERT
 • MITEL SPĂTARU, Tax Partner, FiNEXPERT

 

Seminar 2 – susținut de PKF Finconta

18 iunie, 12:00-14:00

Finanțarea inter-company și implicațiile COVID-19

 • Efecte și probleme generale
 • Utilizarea garanțiilor și a împrumuturilor de tip cash-pooling în scopul gestionării lichidității

 

Speakeri:

 • FLORENTINA ȘUȘNEA, Managing Partner, PKF Finconta
 • NILANJAN NAG, Transfer Pricing Manager, PKF Finconta

 

Detalii privind participarea

Costul de participare pentru membrii Camerei Consultantilor Fiscali este cu un un discount de 20%, astfel:

 • PACHET FULL (CONFERINȚĂ + 2 SEMINARII) - 40 Euro + TVA (fata de 50 Euro)
 • CONFERINȚĂ – 24 Euro + TVA (fata de 30 Euro)
 • 2 SEMINARii – 24 Euro + TVA (fata de 30 Euro)

 

Pentru înscrierea a doi participanti se acordă un discount de 10%, 15% pentru trei participanti si 20% pentru 4 sau mai mulți participanți.

Va rugam sa specificati numarul carnetului de membru in mailul de confirmare a inregistrarii pentru a beneficia de taxa redusa.

Pentru înscrierea a doi participanti se acordă un discount de 10%, 15% pentru trei participanti si 20% pentru 4 sau mai mulți participanți.

Inregistrarea se poate face online (https://business-mark.ro/event/tax-finance-forum-2020-eveniment-online/ ). Pentru a beneficia de discount, va rugam sa folositi codul de discount CCF20 si sa il completati in campul „coupon code”.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul BusinessMark: https://business-mark.ro/event/tax-finance-forum-2020-eveniment-online/

Pentru mai multe detalii și înscrieri vă rugăm să contactați office@business-mark.ro ; 021 313 98 19.